Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

ORIGO címkék - köhögés

older | 1 | (Page 2)

  0 0

  A nyirkos, szeles időben szinte mindenki megfázott, ami nemcsak orrfolyással, torokfájással, de olykor csillapíthatatlannak tűnő köhögéssel is jár. Napi pár csésze lándzsás útifűtea természetesen gyógyít ki belőle.

  0 0

  Az orvosi pemetefűből készült cukorkát és jellegzetes ízét szinte mindenki ismeri. Igazi őszi gyógynövényről van szó, ami sokat segíthet a náthás időszakokban.

  0 0

  Fehérmályvaként kevésbé, orvosi zilizként viszont már sokkal többen ismerik ezt az értékes kis növényt: gyerekkorunkban még gyakran használták a száraz köhögés vagy a gyomorpanaszok gyógyítására. A ziliz az évek alatt mit sem vesztett gyógyerejéből - fedezd fel te is újra!

  0 0

  A köhögésnek célja van, ne nyomjuk el köhögéscsillapítóval, de néhány egyszerű módszerrel gyorsíthatjuk a nyák kiürülését.

  0 0

  A légúti problémák, betegségek a hideg idő beálltával nagy számban fordulnak elő a macskáknál is. A mínusz fokokat és a havat eddig nem ismerő macskák most - hozzánk hasonlóan - könnyen megfázhatnak. Fuldokolva köhög a macska, így nehéz összetéveszteni mással a légúti megbetegedések tüneteit náluk.

  0 0

  A legtöbb ember általában reggel, a friss és pihentető alvás után érzi magát a legjobban. Vannak azonban, akik olyan panaszoktól szenvednek, melyek éppen reggel a legrosszabbak, így nekik nem indul jól a napjuk.

  0 0

  Csonka András egy különleges betegséggel küzd, és egyelőre nem találja a megoldást az egyre gyötrőbb tünetekre.

  0 0

  A Life.hu kedvence a hatalmas citrus, amely piros hálóruhában kínálja magát a gyümölcsöspultok tetejéről.

  0 0

  Javában tombol a nátha- és influenzaszezon, és a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és a munkahelyeken, irodákban is felváltva tüsszögnek és krákognak az emberek. Az utóbbi években ugyanis egyre erősödő tendencia lett, hogy egy kis megfázással nem maradnak otthon a dolgozók, ennek azonban komoly következményei lehetnek nemcsak saját magukra, de a kollégáikra nézve is.

  0 0

  Tessa Evans egy ritka rendellenességgel jött világra: orrhiánya miatt nem képes a szagérzékelésre, tüsszenteni és köhögni azonban ugyanúgy tud, mint bármelyik kortársa.

  0 0

  Az allergia kialakulását szinte lehetetlen megelőzni, ha a hajlam megvan bennünk. A tünetek azonban a kor szerint megoszlanak. Csecsemőként főleg az ételallergia okoz problémát. A légúti allergiák 2-3 éves korban jelennek meg, 6-7 évesen pedig jön a szénanátha és a kötőhártya gyulladás, amelyekért a pollenek tehetők felelőssé. Vagyis nincs menekvés...

  0 0

  A 29 éves Polly Demetriou 2011 májusában kereste fel orvosát, mert egy csomót talált a kulccsontjánál. Az orvos először antibiotikum-kúrát írt fel neki, később azonban kiderült, hogy rákja van.

  0 0

  Az influenzás megbetegedések miatt két kórházban van látogatási tilalom - olvasható az ÁNTSZ közleményében. Nem kell azonban bezárkóznod a betegség elől, inkább fogadj meg néhány egyszerű tanácsot. 

  0 0

  A hideg, téli időszakban nem nehéz összeszedni valamilyen légúti megbetegedést, nem is beszélve az ilyenkor tomboló influenzajárványról. A bakteriális vagy vírusos eredetű gyulladások okozhatnak köhögést, ám a szűnni nem akaró krákogás mögött egészen más okok is állhatnak. 

  0 0

  Reformélelmiszer- és gyógynövény üzletben dolgozva napi szinten szembesülök azzal, hogy az emberek jelentős része már csak akkor kér segítséget, amikor baj van, és a legtöbbször akkor is a gyógyszertár felé veszik az irányt.

  0 0

  Mindenki boldog, hogy nyár van, dögmeleg, szikrázó napsütés, és fejest lehet ugrani a szabadtéri programokba. Hát nekem szénanáthásként finoman szólva is nem a kedvenc évszakom. Nyáron allergiásnak lenni ugyanis tömény szívás!

  0 0

  Többnyire az ősztől tavaszig terjedő időszakban, rendszerint enyhe nátha, esetleg köhögés után, leginkább az éjszakai, hajnali órákban a szülők a gyermek mélyhangú, kutya- vagy fókaugatásszerű köhögésére ébrednek. A gyerek hangja, köhögési hangja rekedt, és előfordul, hogy belégzéskor stridort, vagyis kifejezetten húzó jellegű légvételt hallani, mintha a nyakát szorongatná valami. Amennyiben a gyermeknek jelentős nagylégúti szűkületet okoz a betegség, akkor légszomja van, szemmel láthatóan fullad. Dr. Kovács Tibor, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csecsemő- és gyermekgyógyász, orvos-igazgatójának írása az ősszel gyakran jelentkező kruppról.

  0 0
 • 11/15/10--03:05: Meghűlés, megfázás
 • A megfázásos megbetegedések a mérsékelt éghajlaton élők leggyakoribb betegségei. A felnőttek évente 2-3 alkalommal esnek át megfázáson, főként az őszi-téli, kora tavaszi időszakban. Ez az időjárás kedvez ugyanis a vírusok szaporodásának.

  0 0

  A szívproblémára nem csak az olyan akut jelek hívhatják fel a figyelmet, mint az erős mellkasi fájdalom, a bal karba sugárzó fájdalom, vagy az erős szívdobogás-érzés.

older | 1 | (Page 2)